П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУдар по енергетичній інфраструктурі України: де вводять графіки відключення світла

Удар по енергетичній інфраструктурі України: де вводять графіки відключення світла

Этот материал также доступен на русском языке
Уночі 22 березня російські окупанти здійснили наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. Зокрема, російські ракети вдарили по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. Унаслідок атаки завдано значних пошкоджень енергоінфраструктурі.

Сумська область

Унаслідок сьогоднішньої масштабної ракетної атаки РФ на Україну в кількох районах Сумської області тимчасово введено графіки аварійних відключень.

Як повідомила Сумська обласна військова адміністрація, відключення торкнуться Сумського, Конотопського та Шосткинського районів.

Полтавська область

У Полтавській області превентивно відключили підстанції та ввели графік аварійних відключень на всі 10 черг, але стверджують, що ситуація перебуває під контролем. Наразі енергетики вже відновлюють електрику.

“Найголовніше – без жертв і постраждалих. Уламками пошкоджено покрівлі трьох приватних будинків у Миргородському районі. Мобільні вогневі групи відпрацювали по повітряних цілях у Кременчуцькому районі. Розгортаємо в області пункти незламності, щоб поки тривають роботи, люди могли зарядити ґаджети та бути постійно на зв’язку”, – зазначив начальник Полтавської ОДА Пилип Пронін.

Дніпропетровська область

У Дніпропетровській області внаслідок масованої пошкоджено енергетичні об’єкти в Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському та Кам’янському районах. Це призвело до відключень світла та води. 

“У нашій області понад 1300 пунктів незламності. Їх ми підготували заздалегідь силами влади, ДСНС, поліції, бізнесу. Там є все, щоб перечекати відключення електрики. Світло, тепло, можливість підзарядити гаджети та випити гарячого чаю. Знайти найближчий пункт можна в “Дії”, – додали в Дніпропетровській ОДА.

У ДТЕК заявили, що в Дніпропетровській області запроваджено екстрені відключення електропостачання. 

“Пошкоджено об’єкти генерації, передачі та розподілу електроенергії. Тому в Дніпропетровській області відбуваються екстрені відключення за розпорядженням НЕК Укренерго”, – зазначено в повідомленні.

Одеська область

Також у ДТЕК розповіли, що планується введення відключень в Одеській області для стабілізації ситуації.

“Масована нічна атака ворога пошкодила енергооб’єкти Одещини також. Через це в місті частково відбуваються стабілізаційні відключення за розпорядженням НЕК Укренерго. Графік відключень ви можете знайти на сайті ДТЕК Одеські електромережі”, – зазначили в компанії.

Донецька та Запорізька області

Також екстрено відключили світло в Донецькій області та Кривому Розі. 

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка цієї ночі була наймасштабніша атака на енергетичну інфраструктуру за останній час. Пошкоджено об’єкти генерації, системи передачі та розподілу електроенергії в різних регіонах.

Також ворожі ракети влучили по теплоелектростанціях і завдали серйозних пошкоджень обладнанню.

Важливі нюанси допомоги малозабезпеченим сім’ям: від чого залежить розмір виплат (відео)

Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні