Часто при приготуванні рис може вийти сіруватим, злиплим, погодьтеся, їсти таку кашу не дуже приємно. Але вихід є. Досвідчені господині знають, як приготувати білий рис.
Раніше ми розповідали, чим корисний рис.
Для цього під час варіння вони радять додати оцет. На 1 л води достатньо 1 чайної ложки оцту. Можна використовувати звичайний оцет чи яблучний. Але яблучний може надати рису своєрідного аромату, тому більш нейтральним вважається застосування саме звичайного оцту.
Якщо оцту вдома не виявилось, можна додати 1 чайну ложку лимонного соку. Ефект буде таким самим.
Що ж дає додавання оцту? По-перше, оцет відбілює зерна. При варінні з оцтом рисова каша вийде білою.
По-друге, це розсипчастість. Звичайно, перед приготуванням рис потрібно ретельно промити, а в процесі варіння часто не перемішувати. Господині вважають, що зерна, які варилися у воді з оцтом, гірше склеюються.
По-третє, зерно зберігає свою структуру та цілісність. А це означає, що рис не розвариться.