Щоденне меню має бути збалансованим, щоб організм отримував потрібну кількість білків, жирів і вуглеводів. Якщо під час посту доводиться виключати тваринні білки, потрібно звернути увагу на джерела рослинного білка. Це можуть бути:
- бобові,
- макарони з твердих сортів пшениці,
- нерафіновані крупи,
- хліб із борошна грубого помелу.
Також принесуть користь соєві продукти, гриби та горіхи. Рослинні олії холодного віджиму стануть прекрасним джерелом жирів.
Раніше ми писали, чим корисна кунжутна олія та як її вживати.
Крім того, щодня потрібно з’їдати 300-400 грамів фруктів і овочів. Не варто забувати про зелень, ягоди.
Дуже важливо їсти регулярно, приймаючи не менше трьох прийомів їжі. Можна дозволити собі корисні перекуси та пісні десерти.
Дотримуючись Великого посту, потрібно стежити за станом свого організму, оскільки далеко не всім підійде такий раціон. Необхідно пам’ятати, що суворі обмеження можуть призвести до погіршення стану здоров’я, працездатності навіть у здорових людей. Тому бажано попередньо проконсультуватися зі своїм лікарем, щоб не погіршити свій стан.
Важливо: не слід вважати піст лікувальною дієтою. Якщо у вас виникли проблеми із самопочуттям, слід одразу звернутися по допомогу.
Індексація навіть не 7,9%: скільки реально отримають пенсіонери в березні (відео)
Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)