Пісний стіл не означає несмачний: ніжні морквяно-рисові котлети не залишаться на завтра

Этот материал также доступен на русском языке

Морковно-рисовые котлеты
До Великого посту господині готуються заздалегідь, підбираючи нові смачні та ситні рецепти для всієї родини.

Для православних християн та греко-католиків 18 березня розпочинається Великий піст. Протягом семи тижнів – до 4 травня – рекомендується утриматися від м’ясної та молочної їжі, приділяючи більше часу молитві, сповідям та причастю. І лише у певні дні (суботу і неділю) дозволяється вживати рибу. Щоб ваше меню не було одноманітним, пропонуємо спробувати приготувати такі пісні страви.

Морквяно-рисові котлети

Інгредієнти

Морква – 300 грамів, цибуля – 1 штука, круглозерний рис – 100 грамів, вода – 250-300 мілілітрів, часник – 3 зубчики, панірувальні сухарі – 2 столові ложки, крохмаль – одна столова ложка, рослинна олія, сіль, перець – за смаком.

Приготування

  • Рис відварити у підсоленій воді.
  • Цибулю дрібно порубати і обсмажити на олії до м’якості.
  • Моркву натерти на середній тертці, додати до цибулі. Накрити кришкою і тушкувати до м’якості моркви.
  • Перемішати овочі, прибрати з вогню і остудити.
  • Змішати холодні овочі і рис, додати дрібно нарізаний часник (за бажанням – можна пропустити його через прес), всипати крохмаль (або борошно).
  • Поперчити, якщо потрібно – додати сіль, сформувати котлети, обваляти їх у панірувальних сухарях і обсмажити з двох боків.
Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?