Для православних християн та греко-католиків 18 березня розпочинається Великий піст. Протягом семи тижнів – до 4 травня – рекомендується утриматися від м’ясної та молочної їжі, приділяючи більше часу молитві, сповідям та причастю. І лише у певні дні (суботу і неділю) дозволяється вживати рибу. Щоб ваше меню не було одноманітним, пропонуємо спробувати приготувати такі пісні страви.
Морквяно-рисові котлети
Інгредієнти
Морква – 300 грамів, цибуля – 1 штука, круглозерний рис – 100 грамів, вода – 250-300 мілілітрів, часник – 3 зубчики, панірувальні сухарі – 2 столові ложки, крохмаль – одна столова ложка, рослинна олія, сіль, перець – за смаком.
Приготування
- Рис відварити у підсоленій воді.
- Цибулю дрібно порубати і обсмажити на олії до м’якості.
- Моркву натерти на середній тертці, додати до цибулі. Накрити кришкою і тушкувати до м’якості моркви.
- Перемішати овочі, прибрати з вогню і остудити.
- Змішати холодні овочі і рис, додати дрібно нарізаний часник (за бажанням – можна пропустити його через прес), всипати крохмаль (або борошно).
- Поперчити, якщо потрібно – додати сіль, сформувати котлети, обваляти їх у панірувальних сухарях і обсмажити з двох боків.