Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВесняне меню: що приготувати з першої зелені – м'ятні домашні пряники збережуть...

Весняне меню: що приготувати з першої зелені – м’ятні домашні пряники збережуть холодок ранньої весни

Этот материал также доступен на русском языке
Весною, після тривалого зимового авітамінозу, як ніколи хочеться свіжої зелені. Вона і взимку присутня на ринках, але всі з нетерпінням чекають на продукцію натуральну, з відкритого ґрунту.

Коли на прилавках з’являється перша зелень, зокрема шпинат, щавель, черемша, перша м’ята, кропива – очі розбігаються. І ми купуємо, робимо салати, варимо зелені борщі.

Ми поділимося з вами деякими оригінальними рецептами, які, безперечно, поповнять вашу скарбничку улюблених страв.

М’ята

М’ята допомагає при розладах травлення, стимулює відтік жовчі, покращує кровообіг, підвищує еластичність судин.

Свіжі листочки м’яти додають у салати, супи, особливо в овочеві або молочні.

Сушене листя м’яти годиться для м’ясних, грибних та рибних страв, кондитерських виробів та випічки.

Пряники м’ятні

Інгредієнти

М’ятний сироп – 350 мілілітрів, борошно пшеничне – 250-270 грамів, листя м’яти (подрібнені) – 40-50 грамів, олія соняшникова – 1 столова ложка, розпушувач – 10 грамів.

Приготування

  • У глибокій мисці з’єднати м’ятний сироп, подрібнене м’ятне листя і олію.
  • В окремій посудині змішати борошно з розпушувачем.
  • Замісити м’яке тісто, щоб злегка липло до рук. Якщо тісто сильно липне, потрібно додати невелику кількість борошна.
  • Сформувати з тіста джгут, розрізати на шматочки і зліпити кульки розміром трохи більші за волоський горіх.
  • Розмістити пряники на деку, застеленому пекарським папером, і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин до золотистої скоринки.

Господині на замітку: іноді в готове пряникове тісто додають відвар м’яти – 50 грамів м’яти на 1 літр води, за бажанням до нього можна додати цукор – 2 столові ложки.

Нове на сайті