Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЦя риба обов'язково має бути в раціоні кожного: корисніше червоної, але коштує...

Ця риба обов’язково має бути в раціоні кожного: корисніше червоної, але коштує в рази дешевше

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто вважає, що чим дорожча риба, тим вона корисніша, але є види, які мають бюджетну ціну, але користі в рази більше, ніж у найдорожчої риби.

До таких видів відноситься риба, яка живе в холодній воді, – це скумбрія та оселедець. У цій рибі міститься досить висока кількість жирних кислот омега-3, які допомагають нашому організму боротися з вільними радикалами, що спричиняють хронічне запалення в організмі.

Раніше ми розповідали, яка риба корисна для пенсіонерів.

Омега-3 жирні кислоти є необхідними для здоров’я серця та судин, допомагають покращити кровотік, знизити рівень холестерину та запобігти розвитку серцево-судинних захворювань.

У скумбрії та оселедці також містяться білки, які є важливим будівельним матеріалом для всіх клітин організму. Вони сприяють зростанню та розвитку тканин, відновленню пошкоджених клітин та зміцненню імунітету.

Ці риби багаті на вітамін D, який відіграє ключову роль у зміцненні кісток і зубів, підтримці імунної системи та поліпшенні настрою.

Крім того, скумбрія та оселедець містять вітамін В12, який необхідний для правильної роботи нервової системи, утворення червоних кров’яних клітин та підтримки загального здоров’я організму.

Таким чином, скумбрія та оселедець є цінними джерелами поживних речовин, які сприяють покращенню здоров’я людини, підтриманню її фізичної та психічної активності. Рекомендується включати ці продукти до раціону харчування для забезпечення організму всіма необхідними поживними речовинами.

Важливо уточнити, що корисність риби впливає спосіб її приготування. Чим більше у рибі солі, тим вона менш корисна для нашого здоров’я. Копчена риба теж не найкращий варіант для вживання. Тому, якщо хочете, щоб від вживання оселедця та скумбрії була користь, постарайтеся її вживати у відвареному, запеченому та малосолоному вигляді.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні