П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатЦя популярна звичка може дорого обійтися водієві – що не можна робити...

Ця популярна звичка може дорого обійтися водієві – що не можна робити в автомобілі

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен водій, сідаючи за кермо, повинен дотримуватися Правил дорожнього руху. Автовласникам нагадали про покарання за популярну звичку. У результаті можна отримати штраф або залишитись без прав водіння.

У Патрульній поліції України закликали водіїв не користуватися телефоном під час керування транспортним засобом.

Раніше ми розповідали, за що можуть покарати пенсіонерів та молодь.

Водій під час розмови по телефону або надсилання повідомлень у месенджерах може відволіктися від дороги, знижується увага, що може спричинити аварійну ситуацію.

Відповідно до пункту 2.9 (д) Правил дорожнього руху водію під час руху транспортного засобу заборонено користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці.

Тобто, якщо під час руху ви вирішили поговорити по телефону або відповісти на дзвінок, це може закінчитися адміністративною відповідальністю. За таке порушення доведеться сплатити штраф у розмірі 510 гривень.

Але якщо такі дії водія змусили інших учасників руху змінити швидкість, спрямування чи вжити інших заходів безпеки, то сума штрафу збільшується до 1445 гривень або може призвести до позбавлення права керувати транспортним засобом терміном від 6 до 12 місяців. Патрульна поліція складає протокол, який направляється до суду, також тимчасово вилучаються права водія до вирішення справи в суді.

Винятки – водії оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні