Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСкарбничка здорових порад: ви знали, що сало корисне, а капуста зніме набряки?

Скарбничка здорових порад: ви знали, що сало корисне, а капуста зніме набряки?

Этот материал также доступен на русском языке
Ми любимо і самі рекомендувати, і до чужих прислухатися. У нашій скарбничці – поради лікарів, народних цілителів та наших читачів.

Щоб пом’якшити і зволожити шкіру

Щоб пом’якшити і зволожити шкіру, розгладити дрібні зморшки, перед сном змащуйте обличчя і руки сумішшю з рівних частин оливкової олії та лимонного соку.

Сало корисне, але у невеликій кількості

Майте на увазі, сало корисне, але у невеликій кількості. Достатньо з’їдати маленький шматочок – 1 см кубічний або скибочку перед вечерею. Ферменти, що містяться в салі, мають жовчогінну дію і допомагають, як це не дивно, розщепленню холестерину.

Олена Корсун, фітотерапевтка

Якщо ви вирішили схуднути

Якщо ви вирішили схуднути, врахуйте, що не можна зовсім відмовлятися від жирів. Жири потрібні для нормального жовчовідтоку, нервової системи, гормонального тла. Крім того, при достатній кількості жирів у раціоні легше позбавитися тяги до солодкого, апетит стає помірним, відпадає необхідність у перекусах.

Лікарка-дієтолог Тетяна Фіалкова

Обвітрілися губи

Якщо у вас обвітрілися губи, намажте їх на деякий час медом. Увечері помасажуйте зубною щіткою губи та ясна.

При набряках ніг зробіть компрес

При набряках ніг зробіть компрес із листя капусти. Розімніть кілька листків, прикладіть до місця набряку, закріпіть марлевою пов’язкою та харчовою плівкою, залиште компрес мінімум на годину, а краще на всю ніч.

Як підвищити імунітет?

Підвищує імунітет, особливо до застудних захворювань, забрус (продукт бджільництва) . Його жують по 1 столовій ложці 3-4 рази на день протягом 5-10 хвилин, після чого викидають. Не є небезпечним, якщо ви випадково проковтнете шматочок: забрус перетравлюється в шлунку і покращує стан його слизової оболонки.

З книги «Божа аптека»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні