Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДачаЧи можна не білити дерева – як захистити сад від гризунів і...

Чи можна не білити дерева – як захистити сад від гризунів і сонячних опіків без побілки

Этот материал также доступен на русском языке
Садівники проводять побілку садових дерев щороку. Найменша помилка таїть у собі ризик отримання опіків сонячними променями. Не меншу небезпеку несуть гризуни. Є кілька способів, які допоможуть захистити дерева.

Обов’язково захищайте ваші садові дерева. Якщо цього не зробити, цілком можливо, що дерево доведеться лікувати. Легше провести профілактику, ніж потім ліквідувати наслідки.

 

Перший спосіб

Для захисту дерева можна використовувати мішковину. Укутайте нею стовбур від коренів до гілок, щоб шкідники не мали доступу до кори. Можна використовувати старі мішки, але попередньо їх треба випрати.

Раніше ми писали, що далеко не всі рослини можна підгодовувати золою.

Другий спосіб

Для захисту від гризунів можна використовувати гілки хвойних дерев. Вони відмінно відлякують любителів поласувати корою фруктових дерев. Прив’язуйте гілки голками вниз. Цей спосіб навряд чи захистить стовбури від опіків, а ось від шкідників – напевно.

Третій спосіб

Найпростіший і найефективніший спосіб полягає у використанні спеціальних садових бинтів. Вони просякнуті хімічними речовинами, що відлякують гризунів. Потрібно просто обгорнути ними стовбури дерев.

Нова грошова допомога: хто з українців отримає виплати ООН у 2024 році (відео)

Дискримінація без гарантій пенсії – підводні камені нового Трудового кодексу (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні