Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВід кави можна отримувати не тільки задоволення, а й користь: які спеції...

Від кави можна отримувати не тільки задоволення, а й користь: які спеції додати до улюбленого напою

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто з нас починає свій день з чашки кави. Цей напій бадьорить мозок і тіло, піднімає настрій.

Але щоб його дія стала ще дієвішою, неврологи рекомендують додавати до нього відповідні спеції.

Так, американський лікар Брендон Кроуфорд, який спеціалізується на здоров’ї мозку, рекомендує поєднувати каву з конкретними прянощами..

Які спеції додати до кави?

  • КОРИЦЮ – джерело антиоксидантів, які захищають нервову систему від окисного стресу. Спеція також регулює рівень цукру в крові, а це, своєю чергою, підтримує розумові функції та запобігає захворюванням мозку.
  • КУРКУМ – допомагає зменшити запалення та окисне ушкодження мозку.
  • ІМБИР – відомий протизапальними властивостями і сприяє поліпшенню розумових здібностей.
  • МУСКАТНИЙ ГОРІХ – має властивості, що покращують пам’ять, а також підвищує настрій.
  • ЧОРНИЙ ПЕРЕЦЬ – особливо корисний для мозку у поєднанні з куркумою, проте в каву його додавати потрібно зовсім трохи.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні