Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаТаких вишень ви ще не бачили: чим потрібно удобрити фруктові дерева навесні

Таких вишень ви ще не бачили: чим потрібно удобрити фруктові дерева навесні

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви хочете отримати щедрий урожай вишні, то потрібно правильно підживити ваш сад навесні, щоб дерева добре плодоносили, а головне, не хворіли в сезон.

Правильне підживлення вишні навесні може значно поліпшити ріст і врожайність ваших фруктів. Особливу увагу слід звернути на вік дерева, оскільки молоді саджанці та старі дерева потребують різних підходів до живлення. 

Раніше ми писали, які рослини допоможуть зібрати рекордний урожай часнику.

Молоді саджанці до 3 років

Якщо вишню посадили не так давно, вона вже отримала всі необхідні речовини під час висадки. Однак, щоб сприяти зростанню і красивому формуванню, рекомендується внести органічні добрива. Компост, гній або органічні суміші будуть ідеальними джерелами поживних речовин.

Дорослі вишні старше 7 років

Для стимулювання росту і формування майбутнього врожаю слід використовувати органічні добрива. Вони сприятимуть зміцненню кореневої системи та підготовці дерева до майбутніх плодів.

Дерева, які вже радують вас плодами, потребують регулярного підживлення. Вносьте добрива 3-4 рази на рік, особливо під час активного росту і формування бруньок. Використовуйте збалансовані добрива, щоб забезпечити дерево всіма необхідними елементами. Можна брати як підгодівлю аміачну селітру.

Перед тим, як бруньки розпустяться, рекомендується обприскати дерево 3% бордоською рідиною. Це допоможе захистити вишню від грибкових захворювань і забезпечить необхідну мідь для її росту. Для приготування розчину змішайте 300 г мідного купоросу і 300 г негашеного вапна в 10 літрах води.

Старі дерева старше 7 років

Дерева, що перейшли 7-річний вік, потребують особливої уваги. Вносьте комплексне добриво щорічно навесні, перед початком активного росту. Це допоможе зберегти силу і життєздатність старого дерева та забезпечити багатий урожай.

Правильний догляд сприятиме здоров’ю дерева, його стійкості до захворювань і дасть вам можливість отримати багатий урожай. Весняна підготовка вишні до нового сезону – це запорука успішного росту і щедрого плодоношення.

Нова грошова допомога: хто з українців отримає виплати ООН у 2024 році (відео)

Понад 7000 грн: у Пенсійному фонді розповіли, де найбільші пенсії в Україні (відео)

Нове на сайті