Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДачаЦі рослини допоможуть зібрати рекордний урожай часнику: просто посадіть їх поряд на...

Ці рослини допоможуть зібрати рекордний урожай часнику: просто посадіть їх поряд на грядці

Этот материал также доступен на русском языке
Урожай часнику залежить не лише від правильного догляду, а й правильних сусідів. Є культури, які сприятливо впливають на часник. Запам'ятайте цей перелік.

Посадка різноманітних рослин на грядці з часником може позитивно вплинути на його зростання та допомогти вам отримати рекордний урожай.

Раніше ми розповідали, які добрива протипоказані часнику.

Такі комбіновані посадки дозволяють рослинам взаємодіяти одна з одною, знижуючи захворювання та шкідників, покращуючи ґрунт, а також забезпечуючи збільшення врожаю.

Які рослини можна посадити поряд із часником?

Хорошим сусідом для часнику стане шавлія. Це унікальна рослина, що дозволяє усунути шкідливих комах, таких як цибулева муха, які можуть завдати шкоди часнику. Ця рослина відлякує шкідників і може бути природним способом їх контролю на грядці з часником.

Морква є ідеальним компаньйоном для часнику, оскільки ці рослини не конкурують між собою. Крім того, морква сприяє поліпшенню ґрунту, роблячи його більш пухким і родючим для часнику.

Поряд з часником можна посадити різні сорти цибулі. У цих рослин схожі вимоги до ґрунту та умов вирощування, що дозволяє їм взаємодіяти та підтримувати один одного в процесі зростання. Крім того, цибуля допомагає відлякувати комах та запобігати розвитку захворювань у часнику.

Посадка петрушки поруч із часником може призвести до збільшення врожаю часнику. Петрушка містить мікроелементи та поживні речовини, які благотворно впливають на ріст та розвиток часнику. Крім того, петрушка допомагає у боротьбі зі шкідниками, такими як морквяна муха та цибульна муха.

А ще, часник “радітиме” сусідству не тільки з петрушкою, а й кропом, базиліком.

Не варто боятися експериментувати та пробувати різні поєднання рослин на грядці з часником, щоб досягти максимально можливого врожаю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні