Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНе попадіться на шахрайську схему – як аферисти намагаються обдурити пенсіонерів

Не попадіться на шахрайську схему – як аферисти намагаються обдурити пенсіонерів

Этот материал также доступен на русском языке
У Пенсійному фонді розповіли про черговий прийом злочинців, які обманним шляхом намагаються заволодіти грошима пенсіонерів. Про те, як це відбувається і як себе вберегти, читайте нижче.

Невідомі особи, представляючись працівниками Пенсійного фонду України, обманом дізнаються у пенсіонерів, які мають пройти ідентифікацію, реквізити їхніх банківських карток. Про це повідомили представники ПФУ на сторінці Facebook.

“Офіційно заявляємо, що ні для подачі заяви на проведення фізичної ідентифікації за допомогою відеоконференцзв’язку, ні для процедури ідентифікації, продовження або поновлення виплат, уповноважені працівники Фонду не використовують для підтвердження особи пенсіонера інформацію щодо реквізитів банківських карток”, – попереджає прес служба, підкресливши, що це не передбачено жодним нормативним документом.

Раніше ми писали, що в ПриватБанку блокують рахунки клієнтам певного віку.

У разі якщо вам надійшов дзвінок від невідомих осіб із такою пропозицією, потрібно довести до відома про цей факт шахрайства органи Нацполіції України.

Порядок подання заяви на проведення ідентифікації за допомогою відеоконференцзв’язку та з алгоритмом її проведення можна ознайомитися за посиланням, нагадали в Пенсійному фонді та закликали пенсіонерів бути обережними і не передавати нікому свої банківські дані.

Індексація навіть не 7,9%: скільки реально отримають пенсіонери в березні (відео)

«Фінансова піраміда» Пенсійного фонду: куди йдуть гроші тих, хто не встиг вийти на пенсію (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні