Про те, як приготувати пишні оладки “розповіла автор українського кулінарного Instagram-блогу “Іжа з ароматом України”.
Раніше ми розповідали, як приготувати пишні оладки без молока та кефіру.
У цьому рецепті відсутній один важливий інгредієнт, який багато господинь додають у оладки, але саме він може робити їх жорсткими і трохи забитими. Без нього оладки виходять дуже м’якими, ніжними та повітряними. А додавати не варто яйця.
Інгредієнти:
- Кефір – 250 г;
- Борошно – 200 г;
- Цукор – 1 ст. ложка;
- Сіль – щіпка;
- Сода – 1/3 ч. ложки.
Приготування:
- Кефір необхідно підігріти до кімнатної температури. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури – це одна з головних умов приготування високих та пишних оладок.
- Додати соду, сіль та цукор. Всипати борошно і перемішати. Відставити тісто на 20 хвилин.
- Більше тісто не перемішувати.
- Розігріти сковороду з невеликою кількістю олії та обсмажити оладки з двох боків до золотистого кольору.
- Ложкою викладайте на сковороду, смажте з двох боків на повільному вогні.