Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДачаТакого врожаю яблук у вас точно не було: обов'язково обприскайте дерева цим...

Такого врожаю яблук у вас точно не було: обов’язково обприскайте дерева цим простим розчином

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен садівник хоче зібрати рекордний урожай яблук, аби вистачило для всієї родини. Але часто наші очікування не виправдовуються і на дереві формується невелика кількість зав'язі, яка ще й опадає. Досвідчені садівники підказали, що потрібно зробити провесною в саду, щоб гарантовано отримати хороший урожай.

Після зими дерева ослаблені, тому важливо провести підживлення або обприскування, яке допоможе збільшити врожай в рази.

Раніше ми розповідали, коли потрібно обрізати яблуні.

Одним із таких добрив для яблуні вважається звичайна аптечна борна кислота. Нею потрібно обробити дерева, коли вони починають цвісти. Звичайно, можна купити магазинні добрива, але часто вони б’ють по кишені, а борна кислота доступна практично всім. Борною кислотою поливають не під корінь, а обприскують по гілках та листі, причому рясно. На 10 л води достатньо взяти 10-20 г борної кислоти.

Таке позакореневе підживлення підвищує плодоутворення. Тобто зав’язь, яка сформувалася, не опадає, а садівник збирає щедрий урожай яблук.

Обприскування потрібно провести або рано-вранці, або ввечері, в тиху і безвітряну погоду. Закріпити результат допоможе повторна обробка через 5-7 днів. Крім збільшення плодів, таке обприскування благотворно впливає на дерево, підвищує його стійкість проти хвороб і покращує лежкість плодів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні