Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧерговий удар по Україні в ніч на 24 лютого: зруйновано житловий будинок,...

Черговий удар по Україні в ніч на 24 лютого: зруйновано житловий будинок, є жертви

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні рівно два роки, як в Україні триває найжорстокіша і найважча війна. Російські окупанти продовжують завдавати ударів по лінії бойового зіткнення та по мирних містах та селах. У ніч на 24 лютого РФ запустила Україною 12 шахедів, дві балістичні ракети "Іскандер-М" і три керовані авіаційні ракети Х-59.

“Внаслідок бойової роботи знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 12 “Шахедів” у межах Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей”, – йдеться у повідомленні командування Повітряних сил України.

Через падіння уламків шахеду в Одесі спалахнув житловий двоповерховий будинок, на жаль є загиблий та поранені.

Що відбувається на фронті сьогодні, 24 лютого

Минулої доби сталося 84 бойові зіткнення. Всього ворог завдав 10 ракетних і 93 авіаційних удару, здійснив 141 обстріл з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ і населеними пунктами.

Авіаційні удари отримали населені пункти Новоєгорівка, Макіївка, Білогорівка Луганської області; Торське, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Годинник Яр, Курдюмівка, Нью-Йорк, Новобахмутівка, Орлівка, Тоненьке, Красногорівка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Водяне Донецької області та Мала Токмачка, Роботино та Новоданилівка на Запоріжчині. Під артилерійський вогонь російських окупантів потрапило понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог здійснив 2 невдалі атаки на позиції наших захисників у районі Сіньківки Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 2 атаки противника в районі населеного пункту Терни, що на Донбасі.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 9 атак противника в районах Богданівки та Іванівського Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 9 атак ворога в районах населених пунктів Ласточкине, Північне та Первомайське.

На Мар’їнському напрямі сили оборони продовжують утримувати ворога в районах Георгіївки, Перемоги та Новомихайлівки, де ворог 44 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку відбито 8 атак противника у Роботиного.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку наші воїни продовжують утримання позицій та відображення штурмів окупантів.

Зазнавши втрат, ворог не залишає спроб витіснити наші підрозділи. Так, минулої доби противник здійснив 8 безуспішних штурмів на лівобережжі Дніпра.

Минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу та 3 зенітних ракетних комплексах противника. Також підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України знищено ще один літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. А наші ракетники завдали поразки по 4 районам зосередження особового складу, пункту управління, 3 артилерійським засобам, складу боєприпасів та по 2 РЛС ЗРК “Бук-М3” противника.

Нове на сайті