Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті сьогодні, 21 лютого: у Генштабі назвали найскладніші напрями

Що відбувається на фронті сьогодні, 21 лютого: у Генштабі назвали найскладніші напрями

Этот материал также доступен на русском языке
Вночі російські окупанти в черговий раз атакували Україну, застосувавши БПЛА типу "Shahed-136/131" та керовану авіаційну ракету. На фронті минулої доби сталося 66 бойових зіткнень.

Всього ворог завдав 5 ракетних та 125 авіаційних ударів, здійснив 124 обстріли з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення.

Руйнування та пошкодження отримали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Авіаційні удари отримали: Грачівка, Чавунівка, Федорівка, Катеринівка, Шевченкове, Іванівка, Глушківка, Степова Новоселівка, Піщане Харківської області; Білогорівка Луганської області; Веселе, Роздолівка, Часів Яр, Олександропіль, Очеретине, Орлівка, Ластівчине, Тоненьке, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Мала Токмачка, Роботине, Новоданилівка Запорізької області; Саблуківка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог зробив 2 безуспішні спроби наступу в районі Сіньківки Харківської області.

На Лиманському напрямі противник 8 разів атакував наші підрозділи поблизу Білогорівки Луганської області та Тернів, Виїмки Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 2 атаки противника біля Іванівської Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 13 атак ворога в районах населених пунктів Степове, Ластівчине, Північне, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Перемоги, Новомихайлівки Донецької області.

Тут окупанти зробили 20 спроб прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку ворог 7 разів намагався покращити своє тактичне становище на південь від Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 7 атак противника у Малої Токмачки та Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку українські воїни надалі продовжують утримання позицій та відображення штурмів окупаційних військ.

Незважаючи на значні втрати, ворог не залишає спроб вибити наші підрозділи із позицій. Так, минулої доби противник здійснив один безуспішний штурм. У той же час, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам шкоди в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районам зосередження особового складу та 5 зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 9 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 складу паливно-мастильних матеріалів та 12 артилерійських засобів противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні