Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦе один із найкращих рецептів «Наполеона» - найпростіше тісто з трьох інгредієнтів...

Це один із найкращих рецептів «Наполеона» – найпростіше тісто з трьох інгредієнтів та смачний крем

Этот материал также доступен на русском языке
Рецептів приготування «Наполеона» дуже багато, але ми сьогодні поділимося найпростішим, але водночас найсмачнішим. Записуйте рецепт, він вам сподобається.

У «Наполеоні» важливий як крем, так і тісто, якщо тісто вийде гумовим чи твердим, то ніякий крем його не врятує, тому тісто має бути ніжним і пісочним. А готується воно із трьох інгредієнтів.

Рецептом такого «Наполеона із заварним кремом на своєму YouTube-каналі поділилася “ТІАНА.

Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий Наполеон.

Інгредієнти:

Для коржів

  • вершкове масло – 200 г
  • сметана – 200 мл
  • борошно – 550 г

Для заварного крему

  • жовтки – 6 шт.
  • цукор – 250 г
  • сіль – 1/4 ч. л.
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • молоко – 375 мл
  • крохмаль – 3 ст. л.
  • борошно – 3 ст. л.
  • вершкове масло – 200 г

 

Приготування:

  1. До холодного порізаного масла додаємо сметану. Переминаємо виделкою. Частинами за три рази додаємо борошно і ретельно перемішуємо. Спочатку виделкою, а потім руками.
  2. Готове тісто має бути еластичним і не липнути до рук.
  3. Ділімо тісто на 8 рівних частин, скочуємо в кульки, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.
  4. Поки тісто охолоджується, приступаємо до крему. Візьміть сотейник із товстим дном. Відокремте жовтки, всипте цукор і розмішайте віночком, додайте трохи солі і влийте 75 мл молока, додайте крохмаль і помішуючи, поставте на плиту. Влийте молоко, що залишилося, не забувайте постійно помішувати, щоб крем не пригорів.
  5. Щойно маса почне густіти, крем можна знімати з вогню. Нехай остигає.
  6. Приступаємо до випікання коржів. Кожен корж потрібно розкотити діаметром близько 19 см і випікати у розігрітій до 180 градусів духовки близько 7 хвилин.
  7. Збийте блендером масло і по ложці додавайте в нього крем, продовжуючи збивати.
  8. Коржі, що вистигли, можна змащувати кремом і збирати торт.
  9. Готовий торт поставте на кілька годин у холодильник, щоб він добре просочився.

Нове на сайті