Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачПідбір ходунків для людей похилого віку

Підбір ходунків для людей похилого віку

Этот материал также доступен на русском языке
Ходунки – називають засіб для пересування людей похилого віку, а також інвалідів у процесі реабілітації. Ходунки для людей похилого віку мають першорядну функцію - допомогу при ходьбі користувачам, які мають порушення  опорно-рухового апарату. У процесі використання ходунок, людина помітно скорочує собі навантаження на нижні кінцівки, тим самим покращуючи координацію та збереження рівноваги.

Види ходунків

На сайті компанії Ортомедика представлені різні види ходунків для певних категорій людей. До них відносять:

  • Крокуючі чи пересувні – сконструйовані так, що з точністю здатні імітувати людський крок. Конструкція створена таким чином, щоб користувач міг по черзі переміщати праву та ліву сторони під час ходьби. Такі ходунки бувають складного типу з можливістю регулювання по висоті, що дозволяє створити максимальний комфорт для користувача.
  • Фіксовані ходунки (стаціонарні), з їх допомогою людина легко здатна утримувати рівновагу, вони покращують функцію координації рухів і знімають навантаження з нижніх кінцівок. Щоб почати ними користуватися, необхідно виставити їх перед собою, але такий вид ходунків не підійде для фізично ослаблених людей.
  • Ходунки на колесах – друга відома назва ролатори. Особливістю таких ходунків є оснащення у вигляді коліс (від 2-4 штук) та наявність гальмівної системи. Ходунки такого виду мають досить габаритні розміри, але для зручності користувача оснащені сидінням та кошиком для зберігання речей. Ці медичні ортопедичні ходунки для людей похилого віку та для тих, кому важко самостійно пересуватися – стануть справжньою знахідкою та помічником.
  • Ходунки з опорою набувають собі люди, яким потрібна підтримка в період відновлення після травм. Їх перевагами є – наявність м’яких підкладок під лікоть і пахву, дозволяють знизити навантаження і забезпечити додаткову підтримку в процесі пересування.

Основний матеріал, застосовуваного виготовлення будь-якого виду ходунків – алюміній.

Для людей, які мають підвищену масу тіла, створені окремі моделі ходунків. Варто знати, що всі моделі реабілітаційного обладнання підбираються строго під кожного користувача з урахуванням наявних патологій опорно-рухової системи з фахівцем.

Підбір ходунків для людей похилого віку

Вибираючи ходунки або ролатори необхідно враховувати низку критеріїв, щоб майбутньому користувачеві було максимально комфортно їх використовувати:

  • Зростання користувача. Для комфортного переміщення та постійного знаходження в ходунках, виріб необхідно правильно відрегулювати по висоті, область рукоятки завжди повинна відповідати рівню зап’ястя. Якщо не врахувати цю рекомендацію, то можливе виникнення болю в спині, руках та шиї.
  • Маса тіла. Перед покупкою виробу обов’язково уточніть у салоні допустиму вагу навантаження на нього.
  • Рукоятка для додаткової опори.
  • Наявність коліс та гальмівної системи.

Вибираючи ходунки для людини похилого віку, варто враховувати наступні моменти:

  • Ручки на ходунках, вони бувають пластикові та гумові, їх підбирають індивідуально під пацієнта.
  • Ніжки на ходунках. Є моделі з трьома ніжками, вони, як правило, для домашнього використання, з чотирма ніжками – підходящий варіант для прогулянок на вулиці.
  • Наявність гальма та коліс. Чим менший діаметр коліс, тим зручніше буде користуватися цими ходунками будинку. Гальмо на ходунках може бути: пневматичним та блокуючим.

Людина, яка при виборі ходунків спиратиметься на всі вищеперелічені параметри, легко зможе вибрати найбільш підходящий виріб для себе і своїх близьких. Якщо виникнуть труднощі з вибором продукції, то ви завжди можете звернутися до фахівців компанії Ortomedica, вони з радістю допоможуть вибрати товар і дадуть відповіді на всі питання. Чекаємо на вас у мережі наших салонів Ортомедика у таких містах: Київ, Дніпро, Нікополь, Кривий Ріг, Одеса, Харків та у багатьох інших на території України.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні