Ділимося рецептом домашніх цукерок, а точніше – вершкових ірисок, які ще 20-30 років тому були улюбленими ласощами в багатьох сім’ях.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачні млинці.
Інгредієнти:
- 220 г цукру;
- 220 мл сметани;
- 50 г вершкового масла.
Приготування:
- Візьміть сотейник або звичайну сковороду, змішайте цукор та сметану та поставте на вогонь.
- Варіть на слабкому вогні, постійно помішуючи до коричневого кольору 20–30 хвилин. Запам’ятайте, що чим більше варите, тим твердіше іриски.
- Коли знімете з вогню, відразу ж додайте масло та розмішайте.
- Можна вилити цукерки в маленькі силіконові форми, якщо їх немає, підійде будь-яке деко, застелене пергаментом.
- Після цього цукерки потрібно прибрати на 1–2 години в холодильник, щоб вони повністю застигли.