Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаЩо обов'язково потрібно встигнути зробити в саду до розпускання бруньок – ви...

Що обов’язково потрібно встигнути зробити в саду до розпускання бруньок – ви повинні це знати

Этот материал также доступен на русском языке
У лютому садівники проводять цікавий агроприйом, який допомагає захистити смородину та аґрус від шкідників. Провести його потрібно до розпускання бруньок, інакше потім буде пізно, можна лише нашкодити рослинам.

Цей агроприйом – поливання аґрусу та смородини окропом.

Раніше ми розповідали, чому погано плодоносить смородина.

За допомогою окропу можна вирішити проблему із грибковими захворюваннями. Аґрус і смородина, як і інші плодові рослини, схильні до різних грибкових інфекцій. Одним із основних заходів боротьби з грибками є обробка рослин окропом.

Також окріп захищає від шкідників. Крім грибкових інфекцій, аґрус та смородина часто стають об’єктом нападу різних шкідників, таких як щитівка, кліщі, листовійки та ін. Деякі з них легко знищуються за допомогою окропу. При поливанні аґрусу та смородини окропом, шкідники та їхні личинки гинуть під впливом високої температури.

Коли потрібно поливати ягідні рослини окропом?

Зазвичай, це роблять у лютневі вікна, коли встановлюється тепла погода. Можна провести і на початку весни, але важливо, щоб кущі не почали вегетувати, інакше можна лише нашкодити.

Поливати потрібно кущ зверху, щоб усі пагони обдати окропом, не бійтеся ошпарити рослини, при такому поливі окріп швидко остигає і до пагонів він доходить з температурою 70-80 градусів.

Для підвищення ефективності обробки окропом у воду можна додати традиційні засоби проти шкідників: мідний купорос, сіль, марганцівку. Розводять їх у таких пропорціях: марганцівка – 1 г на 10 л води; мідний купорос – 3 г на 10 л води; сіль – 10 г на 20 л води.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні