Інгредієнти
- печиво – 400 г,
- волоські горіхи – 100 г.
Для крему:
- молоко – 200 мл,
- масло вершкове – 120 г,
- шоколад – 120 г,
- вершки – 100 г,
- цукор – 50 г,
- ванільний цукор – 10 г,
- какао – 50 г.
Для декору
- шоколад білий – 40 г,
- вершки – 1 ст.л.
Раніше ми писали про улюблений рецепт ніжних шоколадних ковбасок із горіхами.
Приготування
- Подрібніть печиво на невеликі шматочки і складіть у глибоку миску. Горіхи порубайте, дрібно ножем. Невелику частину відкладіть убік для прикраси, а решту – пересипте в печиво і перемішайте.
- Додайте в сотейник цукор, ванільний цукор і какао. Влийте молоко і все ретельно перемішайте.
- Поставте сотейник на плиту на середній вогонь, весь час помішуйте, щоб суміш не пригоріла.
- Додайте вершкове масло, розділивши його на маленькі кубики, і дайте йому розчиниться повністю.
- Перелийте шоколадну суміш у печиво і перемішайте. Перекладіть у роз’ємну форму, встелену харчовою плівкою, і розрівняйте поверхню.
- Розтопіть на паровій бані шоколад і влийте в нього вершки. Прогрійте суміш, постійно перемішуючи до стану повної однорідності.
- Поставте на водяну баню білий шоколад із вершками. Постійно перемішуйте суміш до однорідності.
- Вилийте у форму на шар печива шоколадну масу і розрівняйте її по поверхні.
- Вилийте по центру білий шоколад. Шпажкою проведіть лінії до країв торта в усіх напрямках, щоб вийшла “павутинка”. Посипте краї торта подрібненими горіхами.
- Поставте торт у холодильник мінімум на 2 години. Після цього приберіть форму і наріжте торт на порції.
Смачного!
Маніпуляції з присмаком брехні – експертний розбір звіту Мінсоцполітики (відео)
Триматися за життя! Як пенсіонери долають стрес через військові дії – відеоопитування