Цим інгредієнтом виявилася звичайна ряжанка, ми звикли додавати в тісто на млинці кефір, молоко, але ось ряжанку використовують небагато. А даремно.
Вона не тільки врятує млинці, зробивши їх еластичними, а й надасть їм неймовірний вершковий смак з невеликою кислинкою.
Раніше ми розповідали, як приготувати млинці на дріжжах.
Інгредієнти:
- 400 мл ряжанки,
- 300 мл води
- 2 курячі яйця,
- 320 г борошна,
- 2 столові ложки соняшникової олії,
- 2 столові ложки цукру,
- 0,5 чайної ложки солі
- 1 чайна ложка соди.
Приготування:
- Потрібно закип’ятити воду.
- Поєднати в глибокій мисці цукор, сіль та яйця, перемішати, щоб не було грудочок.
- Підігріти ряжанку до кімнатної температури та влити її до інших продуктів. Додати соду і просіяне борошно, добре розмішати. Краще борошно вводити частинами, щоб маса була однорідною.
- Окріп тонким цівком влити в тісто, постійно перемішуючи, додати олію і знову перемішати. Нехай тісто на млинці постоїть хвилин 15, щоб усі інгредієнти потоваришували.
- Розігріти сковороду з невеликою кількістю олії та смажити млинці з двох боків до готовності.
Такі млинці можна подавати зі сметаною, варенням, рибою, ікрою, згущеним молоком.