Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДачаНе тримайте ці кімнатні рослини у будинку – вони шкодять здоров'ю

Не тримайте ці кімнатні рослини у будинку – вони шкодять здоров’ю

Этот материал также доступен на русском языке
Кімнатні рослини допомагають очищати повітря, створюють затишну атмосферу та є чудовою прикрасою для наших будинків. Але не всі кімнатні рослини є безпечними для здоров'я людини.

Деякі з них можуть мати токсичні властивості, викликати алергічні реакції або навіть отруйними при потраплянні в організм.

Раніше ми розповідали, які кімнатні рослини покращують якість сну.

Сьогодні поговоримо про такі рослини.

Дифенбахія – це популярна кімнатна рослина має гарне велике листя, але воно містить кристали оксалату кальцію, які можуть викликати подразнення шкіри і слизових оболонок. При сильному контакті із соком рослини можлива поява набряків або опіків.

Евкаліпт не рекомендується тримати в будинку тим, хто має передумови алергії або астми. Вдихання аромату евкаліпта може викликати у людини алергічні реакції та спричиняти проблеми з дихальною системою.

Олеандри – ці привабливі квітучі рослини є отруйними. Всі частини рослини, включаючи квіти, листя і плоди, містять сильні отрути, які можуть серйозно впливати на організм людини, якщо вони потраплять у шлунок або на шкіру. Рекомендується уникати використання олеандру в домашніх умовах, особливо якщо у будинку є діти чи домашні тварини. Також у деяких людей можуть спостерігатися головний біль.

Монстера – гарна рослина з величезним листям, але саме в них міститься отруйна речовина, яка при попаданні на слизові викликає токсичну реакцію в організмі. Цю рослину краще тримати подалі від дітей та свійських тварин.

Мімоза сором’язлива також відноситься до небезпечних рослин. Коли кімнатна рослина росте та розвивається, то в процесі свого зростання вона виділяє токсичні речовини, які можуть отруювати організм. Можуть спостерігатися тривожні стани, занепад сил, випадання волосся.

Звичайно, потрібно ретельно вибирати кімнатні рослини для дому, особливо якщо у ньому проживають діти чи домашні тваринки. Пам’ятайте про потенційну небезпеку деяких рослин і дотримуйтесь рекомендацій щодо безпечного догляду за ними.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні