Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДля чого господині до каструлі з яйцями додають оцет – правильну відповідь...

Для чого господині до каструлі з яйцями додають оцет – правильну відповідь знають одиниці

Этот материал также доступен на русском языке
Яйця – улюблений продукт багатьох українців, але при варінні деякі господині припускаються помилок, через які вони можуть тріскатися або погано чиститися.

На які хитрощі тільки не йдуть господині, щоби після варіння яйця добре чистилися. Хтось проколює шкаралупу голкою або шпилькою, хтось солить щедро воду, в якій варяться яйця, а хтось використовує оцет.

Раніше ми розповідали, як зварити ідеальні яйця некруто.

Так, на 1 літр води достатньо 1 чайної ложки оцту і шкаралупа добре відходитиме від білка, але це ще не все. Оцет допомагає зварити яйця без жодної тріщини на шкаралупі.

На шкаралупі можуть бути тріщини та пошкодження, внаслідок чого частина білка при варінні може «втекти» в каструлю. Педантичні господині гидують їсти такі яйця, особливо, якщо вони куплені в магазині.

Також не варто забувати і про інші правила варіння яєць.

Насамперед, потрібно знати, в яку воду класти яйця. Якщо ви дістаєте яйця з холодильника, то опускати їх потрібно лише у холодну воду, щоб уникнути розтріскування. Яйця, які знаходилися за кімнатної температури 10-15 хвилин, можна опускати в киплячу воду. Це не тільки допоможе добре чиститися шкаралупі, а й збереже її цілою та неушкодженою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні