Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки без замішування тіста.
Інгредієнти:
- 1 склянка теплого молока;
- 2 ст. ложки цукру;
- 0,5 ч. ложка солі;
- 1 куряче яйце;
- 7 г сухих дріжджів;
- 0,5 ч. ложки розпушувача;
- 1 ст. ложка рослинної олії;
- 25 г вершкового масла;
- 0,5 столової ложки оцту 9%;
- 2,5 склянки борошна;
- 1 жовток для змащування випічки.
Приготування:
- У миску виливаємо склянку теплого молока, додаємо дріжджі, цукор, сіль, олію, яйце.
- Взбиваємо віночком масу, щоб усі інгредієнти з’єдналися та розчинилися.
- Просіюємо борошно і додаємо розпушувач, частинами вводимо в рідку суміш, додаємо оцет і вершкове масло, замішуємо тісто.
- Тісто повинно вийти м’яким та еластичним, забивати його борошном не потрібно.
- Відправляємо тісто в ємність більшого розміру, накриваємо харчовою плівкою або рушником і прибираємо на 1 годину в тепле місце, щоб воно добре підійшло.
- У цей час готуємо улюблену начинку. Це може бути звичайне повидло, сир із зеленню або цукром і яйцем, відварене м’ясо з відвареним рисом, картопля зі смаженою цибулею, тушкована капуста.
- З тіста відщипуємо порційні шматочки, розкочуємо їх у коржик, ставимо начинку і защипуємо. Укладаємо на змащений лист деко швом вниз, зверху пиріжки змащуємо збитим яєчним жовтком.
- Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.