П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДачаЧому жовтіє туя: найпоширеніші причини та шляхи їх вирішення – ви повинні...

Чому жовтіє туя: найпоширеніші причини та шляхи їх вирішення – ви повинні це знати

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо на вашій ділянці пожовкла туя – усьому винні весняні опіки. З приходом весни сонечко починає добре пригрівати, а сонячні промені відбиваються від снігу, що залишився, і від цього їхня інтенсивність зростає.

Туя після зими ослаблена, її хвоя дуже чутлива і тому легко одержує опік. Внаслідок опіку хвоя туї жовтіє лише з освітлюваних сонцем сторін. Видаляти з ділянки таке дерево не варто. Постарайтеся створити йому комфортні умови – забезпечте тінь та необхідний полив. Згодом рослина оживе.

Раніше ми розповідали, чому розумні дачники не поспішають висаджувати на ділянці тую.

Щоб з туєю такого більше не траплялося, у майбутньому намагайтеся оберігати її від опіків. Для цього на початку зими або наприкінці зимового сезону прикривайте рослину із сонячних сторін лапником або будь-яким світлонепроникним, але добре пропускаючим повітря матеріалом.

Туя може пожовтіти і при захворюванні, викликаному грибом фузаріумом. Симптомами його є пожовтіння хвої та ураження кореневої системи рослини. Уражена частина стовбура стає темно-коричневою, а кора поступово відшаровується. Якщо рослина сильно уражена грибом, то її доведеться викопати та спалити. Якщо ж спостерігається початкова стадія захворювання, можна обприскати рослина 0,05-процентным розчином ДНОКа. Обробку потрібно проводити у квітні чи на початку травня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні