Вівторок, 5 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПишні та повітряні пончики без дріжджів на сковороді – улюблені ласощі до...

Пишні та повітряні пончики без дріжджів на сковороді – улюблені ласощі до чаю за 15 хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто вважає, що повітряні пончики можна приготувати лише на дріжджах, але є рецепт, завдяки якому навіть без дріжджів у вас вийде кулінарний шедевр. І найголовніше, цей час приготування - всього 10-15 хвилин і ціла миска улюблених ласощів готова.

Запам’ятайте головне правило вдалого тіста для пончиків, пиріжків та млинців на кефірі – всі рідкі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Деякі господині радять кефір трохи підігрівати.

Раніше ми розповідали, як приготувати універсальне тісто для пиріжків.

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру;
  • 1 куряче яйце;
  • 4-5 ст. л. цукру;
  • щіпка солі;
  • ½ ч. л. соди;

 

  • 3-4 ст. ложки рослинної олії;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 390 г борошна;
  • цукрова пудра.

 

Приготування:

  1. У миску вбиваємо яйце, всипаємо цукор, ванільний цукор, дрібку солі і збиваємо вилкою або віночком до розчинення цукру.
  2. В яєчну суміш вливаємо кефір, додаємо соду, добре розмішуємо.
  3. Просіюємо борошно і замішуємо тісто. На останньому етапі вливаємо олію. Вона зробить тісто еластичнішим, і воно не буде липнути до рук.
  4. Розкочуємо тісто завтовшки 1 см і вирізаємо пончики. Якщо у вас немає спеціальної формочки для пончиків, це можна зробити за допомогою підручних засобів – склянкою та кришкою від пляшки.
  5. Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо олію, щоб товщина шару була не менше 1-1,5 см і обсмажуємо пончики з двох сторін.
  6. Зверху готові пончики посипаємо цукровою пудрою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні