П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДачаВиростити солодкий і великий буряк можна без добрив – розкрито головний секрет...

Виростити солодкий і великий буряк можна без добрив – розкрито головний секрет овочівників

Этот материал также доступен на русском языке
Виростити солодкий і великий буряк – мрія кожного овочівника. І якщо ви вважаєте, що зробити це без підживлення та добрив не можливо, то ми вас переконаємо у зворотному.

Так, для того, щоб виростити солодкий буряк, потрібно перш за все вибрати правильне місце посадки, інакше коренеплоди і своїм розміром, і своїм смаком вас розчарують.

Раніше ми розповідали, як зберегти буряк до нового врожаю.

Звичайно, поліпшити ситуацію можна за допомогою різноманітних підживлень. Але навіщо ускладнювати собі життя, витрачати час на добриво чи гроші на купівлю необхідних препаратів, якщо все можна вирішити набагато легше та простіше.

Зверніть увагу на ділянку, де плануєте вирощувати буряки.

Перше правило – буряк любить сонце, а це означає, що грядки не повинні перебувати в тіні чи півтіні. Там виростити солодкі овочі точно не вийде. Тому обирайте сонячні місця.

Друге правило – буряк не любить рости на кислих ґрунтах. Ідеальне рішення – нейтральний ґрунт. Перевірити кислотність ґрунту можна не лише за допомогою лабораторії, а й рослин, які на ньому виростають. Так, рослинами-індикаторами кислого ґрунту є хвощ польовий, м’ята, ромашка, щавель, мох, подорожник. Якщо вони є на вашій ділянці, значить ґрунт кислий.

Третє правило – вдалі попередники. Садіть буряки там, де минулого сезону росли картопля, томат або горох.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні