Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачВибираємо чоловічу демісезонну куртку

Вибираємо чоловічу демісезонну куртку

Этот материал также доступен на русском языке
Головне призначення демісезонної куртки – захистити тіло за різких перепадів температури та змін погодних умов. У такій куртці обов'язково має бути каптур, а верхній шар - виконаний із щільної тканини. На що ще потрібно звернути увагу, вибираючи чоловічу демісезонну куртку?

Чим демісезонна куртка відрізняється від зимової?

Найчастіше демісезонні куртки надягають в осінній чи весняний період. Також їх можна носити й узимку, коли на вулиці плюсова температура. Демісезонні куртки для чоловіків відрізняються від зимових, відсутністю теплої незнімної підкладки. Вони легші і виглядають більш мобільно.

З усіх видів демісезонних курток найбільш популярні: бомбер, джинсова куртка з утеплювачем, шкіряна куртка та ветровка.

Шкіряні куртки найкраще захищають під час дощу. Вони практичні не промокають. Єдиний їхній недолік — такі моделі, як правило, не мають манжетів та капюшона. Але можна підібрати модель із високим коміром. Решта видів демісезонних чоловічих курток оснащена манжетами, які вбережуть при сильному вітрі. А також капюшоном, який завжди прийде на допомогу під час дощу або поривів вітру.

На що звернути увагу, вибираючи куртку осінь-весна?

При виборі верхнього одягу, потрібно враховувати, що чоловіча куртка демісезонна повинна бути зручною і не сковувати рухів. У такому одязі має бути завжди комфортно та легко.

При виборі чоловічої куртки слід звернути увагу на низку важливих параметрів:

  1. Терморегуляція. Верхній одяг повинен володіти двома, на перший погляд, протилежними якостями: він повинен захищати від холоду, вітру та вологи, але водночас не запарювати і не бути задушливим. Тому оптимальний варіант – куртка з терморегуляцією. Такий одяг підходить як для занять спортом, так і для повсякденного носіння.
  2. Якість та міцність верхнього одягу. Якщо куртка виготовлена з якісного верхнього матеріалу, це означає, що вона виконає всі свої функції з утеплення, терморегуляції, а також збереже свій зовнішній вигляд після прання. Також вибираючи куртку, зверніть увагу на якість швів та фурнітури. Від цього залежить те, як довго носитиметься куртка.
  3. Розмір. Купуючи демісезонну куртку, дуже важливо враховувати розмір. На виріст одяг осінь-весна, на відміну від зимового, не купується. Куртка має бути підібрана за розміром, не сковувати рухів та комфортно носитися як під теплий светр, так і під тонку сорочку.
  4. Довжина. Демісезонні куртки можуть бути двох варіантів: укорочені та подовжені. Ідеальний варіант, якщо в гардеробі є і перший, і другий варіант: коротка — на більш теплу погоду, подовжена на більш прохолодну.
  5. Наявність утепленої знімної підкладки. Якщо ви хочете зробити свою демісезонну куртку більш універсальною, тоді купуйте модель, в якій є знімна підкладка. У такому разі за низької температури ви зможете легко утеплитися, а за більш теплої погоди відкріпити підкладку, зробивши куртку не такою теплою.

*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні