П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо додати в тісто на вареники, щоб вони легко ліпилися – порада...

Що додати в тісто на вареники, щоб вони легко ліпилися – порада досвідчених господинь

Этот материал также доступен на русском языке
Універсальне тісто, яке підходить для всіх видів вареників з будь-якою начинкою і для пельменів. Працювати з таким тістом - одне задоволення, адже не потрібно додавати борошно під час ліплення.

Заварне тісто готується дуже просто. 

Інгредієнти

  • молоко – 90 мл,
  • вода – 90 мл,
  • борошно – 280 г,
  • олія рослинна – 2 ст.л,
  • сіль – 1 ч.л.

Раніше ми писали, як можна використовувати шкірку від мандаринів.

Приготування

Закип’ятіть у каструлі воду та молоко. 

  1. Додайте сіль і зніміть каструлю з вогню.
  2. Насипте в миску борошно, зробіть заглиблення і додайте 2 олії.
  3. Влийте гарячу воду з молоком у борошно і замісіть тісто. 

Таке тісто добре ліпиться, не прилипає і тримає форму у виробах, адже саме окріп робить тісто заварним і готовим до ліплення.

Приниження чи допомога? Як сьогодні виживають українські пенсіонери – відеоопитування

Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні