П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей пиріг з яблуками просто тане у роті: пісочне тісто та багато...

Цей пиріг з яблуками просто тане у роті: пісочне тісто та багато соковитої начинки

Этот материал также доступен на русском языке
Ніжне пісочне тісто та ароматний прошарок з яблук – такий пиріг нікого не залишить байдужим. Готується він легко, можна сказати, без замішування тіста. А який смачний – словами не передати, треба лише куштувати!

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг 12 ложок.

Інгредієнти:

  • 4-5 штук яблук
  • 390 г борошна
  • 6 столових ложок цукру (3 – для тіста та 3 – для начинки)
  • 200 г вершкового масла
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • щіпка солі

Приготування:

  1. У миску просіяти борошно. Додати до борошна сіль, розпушувач та три столові ложки цукру.
  2. Вершкове масло покласти в морозилку на 15-20 хвилин, так його буде легше натерти на тертці.
  3. Щоб масло не тануло від теплоти ваших рук, періодично занурюйте його в борошно. Борошно з маслом перетираємо до однорідної крихти.
  4. Яблука очистити від шкірки і натерти на тертці, змішати з цукром.
  5. Форму для випікання змастити вершковим маслом. Викласти половину крихти і руками злегка прим’яти.
  6. Зверху викласти яблучну суміш, розрівняти.
  7. Поверх яблук висипати крихту, що залишилася.
  8. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.

Смачний та соковитий пиріг готовий! Смачного!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні