Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаЦі рослини справжні агресори – поряд з ними нічого не буде рости

Ці рослини справжні агресори – поряд з ними нічого не буде рости

Этот материал также доступен на русском языке
Є рослини – справжні агресори, які не тільки швидко розростаються, але й витягають із ґрунту всі поживні речовини, не залишаючи іншим культурам шансів.

Малина Тибетська

Ця малина досить популярна у садівників, які люблять експериментувати. Вона дає одиночні великі ягоди, які кислуваті на смак, але з них можна приготувати варення.

Раніше ми розповідали про корисні властивості звичайної малини.

Також тибетська малина має декоративний вигляд, що і допомагає їй проникнути в сади. Чому ж не посадити таку гарну та трохи екзотичну малину. Але ця рослина дуже агресивна і окупує все довкола. Поряд із такою малиною навряд чи щось зможе вирости.

Горобинник горобинолистий

Ця декоративна рослина нагадує астильбу, але вона здатна витісняти всіх своїх сусідів та утворювати величезні чагарники.

Більше того горобинник може легко зруйнувати асфальт і бетон. Вивести з ділянки таку рослину буде дуже складно, тому перед посадкою краще кілька разів подумайте, чи потрібна вам така декоративна культура.

Хміль

Хміль – це багаторічна ліана, яку вирощують через декоративні та корисні властивості.

У висоту хміль виростає до 17 м, обплутуючи своїми батогами не тільки паркани, огородження, альтанки, а й рослини, що ростуть поруч.

Швидко росте не лише надземна частина, а й коріння. Вони витягають із землі всі поживні речовини, нічого не залишаючи іншим рослинам.

Видалити хміль із саду буде справжнім випробуванням.

Серед квітів справжніми агресорами є люпин, ешшольція, фалярис, маргаритки, вероніка ниткоподібна.

Нове на сайті