П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаких смачних чебуреків ви точно ще не їли - найпростіший рецепт: секрет...

Таких смачних чебуреків ви точно ще не їли – найпростіший рецепт: секрет у воді

Этот материал также доступен на русском языке
Їсти чебуреки люблять усі, але готувати їх подобається далеко не кожному і головна причина – у проблемах з тістом. То воно рветься, то виходить гумовим та не дуже смачним. Але за допомогою цього рецепту ваші чебуреки просто будуть танути у роті. Хрустке і ніжне тісто з соковитою начинкою.

Раніше ми розповідали, як приготувати чебуреки на мінеральній воді.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 250 г борошна;
  • 120 мл води (окріп);
  • 2 столові ложки олії;
  • 0,5 чайної ложки солі.

Для начинки:

  • 80 г цибулі;
  • 150 г свинини;
  • 150 г яловичини;
  • 50 мл холодної води;
  • Сіль, перець та інші спеції – за смаком.

Приготування:

Почнемо з того, що чебуреки можна готувати на мінеральній воді, також деякі господині додають у тісто трохи горілки. Але найсмачніше тісто виходить на окропі.

  1. У окріп додаємо сіль та олію, вливаємо суміш у борошно і замішуємо ложкою.
  2. Коли тісто трохи охолоне, вимішуємо його руками не менше 5 хвилин.
  3. Перекладаємо тісто в пакет і даємо йому відпочити 30 хвилин.
  4. Готуємо фарш зі свинини та яловичини, додаємо подрібнену цибулю, спеції та холодну воду для соковитості.
  5. Тісто на чебуреки потрібно розділити на 8 рівних частин і розкотити тонкі коржики. На одну половину викладаємо столову ложку з гіркою фаршу, розподіляємо його, не доходячи до країв на 1,5 см.
  6. Накриваємо другою частиною нашого коржика і з’єднуємо краї.
  7. Розігріваємо сковороду з достатньою кількістю олії (чим більше олії, тим краще) і смажимо на помірному вогні до золотистої скоринки з двох боків.
  8. Щоб усунути зайвий жир, готові чебуреки викладаємо на паперові рушники або серветки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні