Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДомашні чебуреки з хрустким тістом та соковитою начинкою: вся справа у правильній...

Домашні чебуреки з хрустким тістом та соковитою начинкою: вся справа у правильній воді

Этот материал также доступен на русском языке
Рецептів приготування чебуреків досить багато, і кожна господиня має свої секрети. Для того, щоб тісто вийшло хрустким та пухирчастим, потрібно просто підібрати правильні інгредієнти.

Сьогодні спробуємо приготувати чебуреки не на простій воді, а на газованій, спробуйте і результат вас здивує. Також у фарш для начинки потрібно додати воду, але вже звичайну, просто холодну.

Раніше ми розповідали, як зробити тісто на чебуреки на окропі.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г;
  • Рослинна олія – 30 мл;
  • Сіль – 1 ч. ложка;
  • Цукор – 1 ч. ложка;
  • Мінеральна газована вода – 230 мл.

Для начинки:

  • Свинячий фарш – 300 г;
  • Холодна вода – 130 мл;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Сіль, перець та спеції – за смаком.

Приготування:

  1. У борошно потрібно додати олію, сіль, цукор і перетерти масу пальцями. Додати мінеральну воду і замісити еластичне тісто.
  2. Прибрати його в пакет і відправити у холодильник на 30 хвилин.
  3. В цей час можна зайнятися приготуванням фаршу.
  4. У начинку потрібно натерти цибулю, посолити, поперчити та додати воду, все перемішати до однорідної маси.
  5. Тісто дістати з пакета, розділити на 12 рівних частин і сформувати з них кульки. Дати трохи відлежати під рушником або пакетом.
  1. Стіл посипати трохи борошном і розкотити кульки в тонкі круглі коржики. На край коржика викласти по одній столовій ложці начинки, накрити другим краєм тіста і добре защипнути краї.
  2. Смажити чебуреки потрібно на помірному вогні з двох боків до золотистої скоринки. Чим повільніше вогонь, тим менше пухирців, але й великий вогонь не потрібен – тісто може просто підгоріти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні