Кожна господиня має свій рецепт тіста, хтось замішує його на молоці, хтось на кефірі, а хтось на воді. Чи варто використовувати яйця? Цей інгредієнт багато хто вважає зайвим, але щоб тісто не розповзалося і тримало форму, не розварювалося при приготуванні, яйце потрібно додавати. Ще одним цікавим та викликаючим питання інгредієнтом є соняшникова олія.
Раніше ми розповідали, як приготувати тісто на вареники на кефірі.
Виявляється, господині його додають, щоб зробити тісто більш м’яким і ніжним.
Інгредієнти:
- 400 г борошна
- 200 мл води
- 1 яйце
- 1 чайна ложка солі
- 2 чайні ложки соняшникової олії
Приготування:
- Просійте борошно у велику миску та додайте сіль. Добре перемішайте.
- Зробіть поглиблення в центрі борошна та розбийте в нього яйце.
- Залийте водою і почніть повільно перемішувати борошноз яйцем і водою, спочатку за допомогою ложки, а потім перейдіть до замішування тіста руками, не забудьте додати масло.
- Добре замісіть тісто, поки воно не стане гладким та еластичним. Якщо тісто занадто липне до рук, додайте трохи борошна.
- Покрийте тісто харчовою плівкою та залиште на 30 хвилин для відпочинку.
- Після відпочинку тісто готове до розкочування. Розділіть його на кілька рівних частин.
- Поступово розкачуйте кожну частину тіста на припудреній мукою поверхні в тонкий коржик завтовшки близько 2-3 мм.
- Виріжте маленькі кола за допомогою склянки або іншого круглого предмета.
- На кожне коло покладіть начинку на ваш вибір (наприклад, картопля, сир, м’ясо, ягоди тощо)
- Складіть коло навпіл, притисніть краї і добре защипніть, щоб вареник не розвалився при варінні.
- Готові вареники можна зварити в киплячій підсоленій воді, поки вони не спливуть на поверхню (близько 3-5 хвилин).
- Злийте воду та подайте вареники гарячими зі сметаною або іншим соусом на ваш вибір.
Смачного!