Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайправильніший рецепт тіста для смажених пиріжків на кефірі - вони завжди м'які...

Найправильніший рецепт тіста для смажених пиріжків на кефірі – вони завжди м’які та ніжні

Этот материал также доступен на русском языке
Повітряні, м'які та ніжні – такими можуть бути не тільки пиріжки на дріжджовому тісті, а й на кефірі, просто потрібно знати секрет приготування правильного тіста.

Інгредієнти:

  • 250 г жирного кефіру
  • 2 столові ложки сметани
  • 1 куряче яйце (жовток)
  • 1 столова ложка олії
  • 400 г борошна
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • Олія соняшникова для смаження

Приготування:

Щоб тісто вийшло правильним, досвідчені кулінари радять використовувати кефір, який вже трохи постарів або той, у якого вже закінчується термін придатності (вживання). Свіжий кефір для пиріжків краще не використовувати.

Раніше ми розповідали, як приготувати тісто на кефірі за 15 хвилин.

Наступна хитрість правильного тіста – це підігрів кефіру. Ми вже неодноразово писали, що і для оладок, і для пиріжків краще використовувати теплий кефір. А тепер можна приступати до приготування.

  1. Виливаємо теплий кефір у миску, додаємо сметану та перемішуємо.
  2. Додаємо сіль, цукор та жовток, знову перемішуємо. Вводимо рослинне масло і всипаємо половину просіяного борошна, розмішуємо до однорідності.
  3. Всипаємо борошно, що залишилося, і соду, замішуємо тісто. Воно має вийти еластичним та м’яким. Якщо борошна мало, потрібно додати трохи більше, ніж у рецепті.
  4. Накриваємо готове тісто плівкою і даємо йому відпочити 15 хвилин за кімнатної температури.
  5. Залишилося тільки вибрати начинку, сформувати пиріжки і обсмажити їх з двох сторін на розігрітій сковороді з олією.
  6. Масла має бути стільки, щоб діставало до середини товщини пиріжків, тоді вони добре просмажаться і не будуть усередині сирі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні