П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯпонська хитрість – як легко зробити кислі мандарини солодкими за кілька хвилин

Японська хитрість – як легко зробити кислі мандарини солодкими за кілька хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Взимку з мандаринами асоціюється святкова атмосфера, але не завжди вдається вгадати і придбати солодкі цитрусові. Свято може бути зіпсоване, якщо ви купили мандарини, а вони виявилися з кислинкою.

Щоб мандарини стали солодшими, можна, звісно, дати їм дозріти природним шляхом. Для цього потрібно розмістити їх на підвіконні бажано з сонячного боку на 2-3 дні. 

Раніше ми писали, що додають справжні професіонали у фарш для пельменів.

Але якщо ви не бажаєте чекати кілька днів, є ще два способи зробити це набагато швидше.

Як зробити мандарини солодшими – японський метод

Першим методом поліпшити смак мандаринів давно користуються японці.

Для того, щоб зробити мандарини солодшими, потрібно:

  1. Помістити неочищені фрукти в глибоку ємність.
  2. Залити їх теплою водою температурою приблизно 40 градусів.
  3. Залишити мандарини у воді приблизно хвилин на десять. 
  4. Дістати фрукти і спробувати.
  5. Помістити фрукти в ємність із льодом, якщо вам хочеться, щоб вони були ще солодшими.

Контраст температури забезпечить появу в мандаринів солодкості.

Як швидко зробити мандарини солодкими 

Якщо ж ви не бажаєте чекати навіть 10 хвилин, поставте мандарини в мікрохвильову піч на повну потужність на 30 секунд. Так фрукти теж стануть відчутно солодшими.

По-новому чи по-старому: якого числа пенсіонери відзначатимуть Різдво – відеоопитування

Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні