Інгредієнти:
Для крихти:
- 250 г пшеничного борошна
- 130 г вершкового масла
- 70 г цукру
Для крему:
- 500 г сметани
- 2 курячі яйця
- 150 г цукру
- 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
- 50 г вершкового масла
- 1 пакетик ванільного цукру
Приготування:
- У глибокому посуді потрібно з’єднати пшеничне просіяне борошно, цукор і розм’якшене вершкове масло.
- Вилкою або руками перетерти в крихту.
- Розігріти сковороду, олію додавати не потрібно. Висипати крихту і обсмажити до золотистого кольору.
- Поки крихта остигає, приступаємо до приготування крему для нашого торта.
- У невеликій каструлі потрібно змішати 2 курячі яйця та кукурудзяний крохмаль. Перемішати суміш віночком до однорідної маси.
- Додати сметану. Добре перемішати інгредієнти віночком.
- Поставити крем на повільний вогонь і постійно помішуючи довести до кипіння.
- Після того, як крем закипить, потрібно його проварити буквально 30 секунд і одразу ж зняти з вогню.
- Додати до гарячого крему 50 г вершкового масла. Перемішати крем.
- Не чекайте, поки крем охолоне, складання торта починають, поки він ще гарячий.
- Для посипання верху торта відставте 4 столові ложки крихти, масу, що залишилася, поділіть на рівних чотири частини.
- Першим шаром буде крихта, потім щедрий шар крему, у такій черговості зібрати крем і посипати зверху крихтою.
- Відправити в холодильник на 6 годин, щоб торт добре просочився.
- Якщо ви хочете, щоб торт мав гарну форму, краще збирати його в роз’ємній формі, а потім її просто зняти.
Раніше ми розповідали, як приготувати медовик на сковороді.