Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаГрошіУряд анонсував допомогу у підготовці до зими для багатьох українців – про...

Уряд анонсував допомогу у підготовці до зими для багатьох українців – про кого йдеться

Этот материал также доступен на русском языке
Уряд та Міністерство соціальної політики працюють над пошуком додаткових джерел для підтримки громадян, зокрема, за рахунок міжнародних грантів та кредитів. Йдеться, зокрема, про додаткові виплати у розмірі 6600 грн на кожну дитину.

Минулого року ООН надала понад 1,9 мільярда доларів на допомогу громадянам України. Про це повідомляється на веб-порталі Уряду.

Для того, щоб фінансову допомогу отримали ті жителі країни, які її найбільше потребують, Мінсоцполітики формує списки громадян, які найбільше потребують гуманітарної підтримки, а партнери виплачують грошову допомогу цим сім’ям.

Раніше ми писали, хто може отримати компенсацію за зруйноване житло.

Хто отримає виплати від ООН

Уряд повідомив про старт у грудні спільного проєкту Мінсоцполітики та Дитячого фонду ООН UNICEF, у межах якого малозабезпечені сім’ї, що виховують понад трьох дітей, а також дітей з інвалідністю, отримають грошові виплати на підготовку до зими. Заплановано виплату 333 млн грн для тих, хто мешкає у визначених районах таких областей: 

  • Дніпропетровської, 
  • Запорізької,
  • Харківської.

Який розмір фінансової допомоги від ООН

Виплати передбачено на три місяці в розмірі 3600 грн на місяць на кожного члена таких сімей, а на кожну дитину – додатково 6660 грн. Планується в рамках проєкту допомогти 5 тисячам сімей.

“Реалізація проєкту дасть змогу надати фінансову допомогу тим, хто її критично потребує, не збільшивши навантаження на державний бюджет”, – заявив уряд, подякувавши міжнародним партнерам, які продовжують системно підтримувати нашу країну.

Допомога від ООН – чому не всі пенсіонери її отримали та як це можна зробити

Пенсіонерам встановлено щомісячну компенсаційну виплату: хто і скільки може отримати

Нове на сайті