Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниДеяких українців можуть позбавити субсидії: кого це стосується і як це виправити

Деяких українців можуть позбавити субсидії: кого це стосується і як це виправити

Этот материал также доступен на русском языке
Субсидію отримують сім'ї, у яких витрати на комуналку перевищують 15% загального щомісячного доходу сім'ї. Субсидії встановлені до кінця дії воєнного стану та протягом одного місяця після його скасування.

У яких випадках можуть позбавити субсидії

Якщо заборгованість за комуналку перевищила 680 грн і не сплачена протягом трьох місяців, призначену сім’ї субсидію можуть скасувати. Про це повідомила директорка Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду Олена Охріменко.

За її словами, ПФУ може знову призначити субсидію, коли боржник укладе договір про реструктуризацію або погасить заборгованість.

Згідно з рішенням Кабінету міністрів України, субсидію отримують сім’ї, у яких витрати на комуналку перевищують 15% загального щомісячного доходу сім’ї. 

У неопалювальний сезон субсидії становить 350 – 400 грн.

Раніше ми писали, як можна оформити субсидію.

Як отримувати субсидію, якщо є заборгованість 

Житлова субсидія не може бути призначена, якщо одержувач має заборгованість з оплати ЖКП. Однак, за даними ПФУ, субсидію можна отримувати, навіть у разі заборгованості, коли:

  • підтверджено сплату заборгованості;
  • укладено договір про реструктуризацію заборгованості;
  • оскаржено заборгованість у судовому порядку.

Щоб отримати субсидію за наявності заборгованості, потрібно подати заяву про її призначення до відділення ПФУ за місцем проживання. Також необхідно надати документи, що підтверджують наявність заборгованості та підстави для її виключення з розрахунку субсидії.

Приниження чи допомога? Як сьогодні виживають українські пенсіонери – відеоопитування

Пенсіонерам встановлено щомісячну компенсаційну виплату: хто і скільки може отримати

Нове на сайті