Саме горілка і є одним із секретів, адже її не всі додають, але обов’язково спробуйте.
Випічка така смачна, що з’їдається миттєво. Допоміжні інгредієнти – це сіль та цукрова пудра, не забуваємо про олію для смаження.
Раніше ми розповідали, як приготувати картопляний хмиз.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 1 склянка;
- яйця курячі – 2 шт.;
- сіль – 1 щіпка;
- цукрова пудра – 3 столові ложки;
- горілка – 1 столова ложка;
- олія соняшникова – для смаження.
Приготування:
- Яйця потрібно збити виделкою разом із дрібкою солі. Додати горілку та перемішати.
- Частинами ввести борошно і замісити досить туге тісто. Розділити тісто на 2-3 рівні частини.
- Присипати стіл борошном і розкотити кожну частину в пласт 1-1,5 мм.
- Можна порізати тісто прямокутниками або квадратиками, а можна сформувати хрустики. Для цього нарізати тонкі коржики на невеликі ромбики, у середині кожного зробити невеликий надріз. Один витягнутий край ромба просунути через підготовлений отвір.
- Смажити хмиз у сковороді з високими бортами або сотейнику 25-30 секунд.
- Зверху готовий хмиз посипати цукровою пудрою.