Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаЦибуля буде розміром з кулак і не стрілкуватиметься: що обов'язково потрібно зробити...

Цибуля буде розміром з кулак і не стрілкуватиметься: що обов’язково потрібно зробити взимку

Этот материал также доступен на русском языке
Цибулю вирощують на кожній ділянці, але багато господинь нарікають на те, що цибулини дрібні і часто йдуть у стріли. Проблема не лише у порушенні правил вирощування. Овочеводи розкрили секрет, який допоможе вам виростити цибулю без стріл.

Всі ми знаємо, що, якщо цибуля пішла у стріли, значить ви її рано посадили. Оптимальна температура землі має бути на рівні +11-13 градусів, якщо ви поспішили з посадкою і ґрунт не встиг прогрітися, то цибуля піде у стріли.

Раніше ми розповідали, чи можна видаляти “стрілки” на цибулі.

Але важливо і те, як зберігалася цибуля-сівок для весняної посадки.

Овочеводи радять зберігати цибулю за плюсової температури, тому що холод провокує появу стрілок у рослини. Холод для цибулі – це стрес, а будь-яка рослина в стресових умовах починає розмножуватися, тому і з’являються стріли з насінням. Але й спекотно у приміщенні, де зберігається цибуля не повинно бути.
Якщо ж цибулю ви купили в магазині або на ринку і не знаєте, правильно вона зберігалася чи ні, то перед посадкою краще влаштувати їй адаптацію.

Після покупки потрібно помістити посадковий матеріал у тепле та темне місце на кілька тижнів та до посадки зберігати його за кімнатної температури.

Ще один момент – для посадки вибирайте не найбільші цибулини – вони частіше стрілкуються, краще віддати перевагу середнім екземплярам від 14 до 20 мм.

Нове на сайті