Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаНовиниЗалишився лише місяць: кому з пенсіонерів обов'язково треба пройти фізичну ідентифікацію

Залишився лише місяць: кому з пенсіонерів обов’язково треба пройти фізичну ідентифікацію

Этот материал также доступен на русском языке
Розмови про те, що пенсіонери мають пройти обов'язкову ідентифікацію ходять уже не перший місяць. Пенсійний фонд дав офіційну відповідь з цього приводу.

Видання KP.UA надіслало офіційний запит до Пенсійного фонду України, на який відповіла директорка Департаменту з цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ПФУ Валентина Боршовська.

Раніше ми писали, чи підвищать пенсії українцям з 1 січня.

Хто має пройти ідентифікацію в ПФУ до кінця 2023 року

За її словами, до 31 грудня 2023 року фізичну ідентифікацію в обов’язковому порядку мають пройти ті пенсіонери, які набули статусу ВПО до 24 лютого 2022 року й отримують виплати через Ощадбанк.

Пенсіонери з інших категорій, зокрема ті, хто тимчасово перебуває за кордоном, поки не обмежені в терміні проходження ідентифікації.

Як пише видання, мова може йти про випадки, коли пенсії нараховують на платіжні картки, за якими протягом року особисто одержувачем не проводили видаткових транзакцій, а банк не провів за цей час фізичну ідентифікацію особи.

Як пройти ідентифікацію в ПФУ за кордоном

Боршовська також нагадала, що пенсіонери, які тимчасово проживають за кордоном, можуть пройти ідентифікацію в органах Пенсійного фонду України в кілька способів:

  • за допомогою авторизації на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг;
  • у дипломатичній установі України за кордоном.

Також повідомляється, що проведення органами ПФУ ідентифікації пенсіонера в режимі відеоконференцзв’язку, під час якого пред’являються документи, що посвідчують особу, здійснюватиметься після того, як набере чинності Порядок установлення територіальним органом Пенсійного фонду України особи одержувача пенсії, щомісячного довічного грошового утримання судді у відставці, інших соціальних виплат шляхом відеоконференцзв’язку, затверджений постановою правління Пенсійного фонду України від 20.11.2023 №49-2.

Пенсіонерам встановлено щомісячну компенсаційну виплату: хто і скільки може отримати

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні