П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСирники з дитинства - без манки та секретних інгредієнтів: рецепт, про який...

Сирники з дитинства – без манки та секретних інгредієнтів: рецепт, про який багато хто забув

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто з нас давно забув, які на смак класичні сирники, ті, які в дитинстві нам готували мами та бабусі. У гонитві за кулінарними шедеврами ми забуваємо про найголовніше – смак дитинства. Сьогодні приготуємо сирники за класичним рецептом.

Інгредієнти:

  • 400 г сиру (не менше 9% жирності)
  • 1 куряче яйце
  • 3 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. цукру
  • 3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження
  • 1 щіпка солі
  • 1 пакетик ванільного цукру

 

Приготування:

  1. Сир потрібно перекласти в невелику скляну або пластикову миску. Додати щіпку солі, одне яйце, 3 ст. л. цукру та ванільний цукор. Перемішати до однорідної маси.
  2. До отриманої сирної суміші додати 3 ст. л. пшеничного борошна. Якщо сир виявився досить мокрим, то додати на одну столову ложку борошна більше. Але важливо не переборщити з борошном, інакше сирники будуть твердими та забитими.
  3. Потрібно змочити руки у воді або олії і сформувати невеликі кульки діаметром 3-4 см. Приплюснути їх руками, щоб вийшли гарні невеликі сирники.
  4. Запанувати їх у борошні.
  5. Розігріти сковороду з олією на середньому вогні. Обсмажувати сирники по 2-3 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
  6. Готові сирники зверху можна посипати пудрою і подавати зі сметаною або улюбленим варенням.

Раніше ми розповідали, як приготувати сирники в духовці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні