Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яТоп-8 доступних продуктів, які допомагають мати вигляд і почуватися молодшими

Топ-8 доступних продуктів, які допомагають мати вигляд і почуватися молодшими

Этот материал также доступен на русском языке
Прості продукти, включені в раціон після 35 років, дають змогу поліпшити якість шкіри та підвищити імунітет.

Зелений чай

Ефективно підтримує молодість тіла, захищаючи клітини від ушкоджень окислювальним стресом, шкідливий вплив якого посилюється в після 35 років. Він також містить потужні антиоксиданти флавоноїди, які блокують механізми пошкодження ДНК, пов’язані з дією токсичних хімічних речовин, що спричиняють старіння організму.

Раніше ми писали, чим корисний чорний шоколад для літніх людей.

Куркума

“Королева” продуктів, що допомагають виглядати молодше, оскільки ефективно бореться з пошкодженням клітин, хронічними захворюваннями і старінням, підтримує в хорошому стані шкіру. Дослідження показують, що її пігмент куркумін гальмує вкорочення кінцевих ділянок ДНК, що є основною причиною дегенеративних захворювань і старіння.

Вівсянка 

Підвищує в організмі рівень “гормону радості” серотоніну, що поліпшує загальне самопочуття. Немає кращого способу виглядати молодше, ніж почуватися щасливим, підкреслюють експерти.

Йогурт

Цей простий продукт містить пробіотики та білок, що ефективно підтримує молодість клітин.

Бобові

До складу квасолі та сочевиці входять незамінні амінокислоти, які містять корисні білки, а також фітохімічні речовини, що борються з хворобами. 

Помідори

Після термічної обробки томати допомагають організму краще засвоювати лікопін – потужний антиоксидант, який захищає шкіру і підтримує її пружність.

Морква

Продукт багатий на вітамін А, який допомагає відновлюватися пошкодженим волокнам колагену, що забезпечує еластичність, молодість шкіри.

Печериці 

Гриби – один із небагатьох продуктів, що містять вітамін D, якого не вистачає багатьом. Без нього організм не може належним чином засвоїти кальцій – найважливіший мінерал для опору старінню.

За річну передплату на газету «На пенсії» — у подарунок настінний кольоровий календар на 2024 рік

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні