Інгредієнти:
- 600-700 г мінтаю (2 рибки)
- 1 цибуля
- 2 курячі яйця
- 2 столові ложки борошна або крохмалю
- 2 столові ложки майонезу (можна сметани)
- 2-3 столові ложки олії
- Сіль, перець – до смаку.
Приготування:
- Потрібно розморозити тушки мінтаю та відокремити філе від кістки. Обов’язково зніміть із риби шкіру. Постарайтеся вибрати всі кісточки, їх у мінтаю не так багато.
- Рибне філе нарізати невеликими шматочками. У середньому із двох тушок вийде близько 300 г філе, може трохи більше.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками і обсмажити на сковороді з олією.
- У мисці потрібно з’єднати рибу, цибулю та яйця, посолити і поперчити, добре перемішати.
- Додати майонез, добре перемішати.
- Всипати борошно і також перемішати.
- Потім рибну масу потрібно відставити на 30-40 хвилин у холодильник. Якщо рибні котлети ви хочете смажити вранці, то можете увечері зробити фарш і відправити його на ніч у холодильник маринуватися. Котлети будуть лише смачнішими.
- Розігріти сковороду з маслом і приступати до смаження. Столовою ложкою викладаємо рибну масу, щоб вийшли котлети. Смажити потрібно по 3-5 хвилин із кожного боку до золотистого кольору.
Мінтай прийнято вважати сухою рибою, але котлети з нього виходять надзвичайно соковитими та смачними. Їх навіть можна приготувати на святковий стіл.
Раніше ми розповідали, який інгредієнт зайвий у котлетах.