П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія«Оселедець під снігом» - рецепт салату, який складе гідну конкуренцію «Шубі»

«Оселедець під снігом» – рецепт салату, який складе гідну конкуренцію «Шубі»

Этот материал также доступен на русском языке
Новорічний стіл, та й будь-який святковий, складно уявити без традиційного салату «Оселедець під шубою», але є дуже смачна та неймовірно легка у приготуванні альтернатива. Не потрібно варити ні картоплю, ні моркву, ні буряк, потрібні лише яйця та інгредієнти, які ми вживаємо без термічної обробки.

Інгредієнти:

  • 1 філе слабосоленого оселедця;
  • 2 відварені яйця;
  • 1 яблуко;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 цибулина, бажано червона;
  • майонез.

Приготування:

  1. Наперед потрібно замаринувати цибулю. Беремо по 1 чайній ложці цукру та солі, 1 столову ложку оцту та 100-150 мл гарячої води. З’єднуємо інгредієнти та перемішуємо.
  2. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками для салату та заливаємо сумішшю для маринування. Відставляємо осторонь, щоб цибуля промаринувалась, достатньо 15-20 хвилин.
  3. Поки цибуля маринується готуємо інгредієнти для салату.
  4. Оселедець потрібно очистити від шкірки та кісток, а можна купити відразу вже готове філе. Нарізати невеликими кубиками.
  5. Половину сиру натираємо на великій тертці, а половину – на дрібній. Яйця натираємо на великій тертці.
  6. Очищаємо яблуко від шкірки і теж натираємо на тертці, щоб воно не потемніло, можна злегка збризкати соком лимона.
  7. На дно форми викладаємо салат шарами, де перший шар – оселедець, другий шар – цибуля, третій шар – майонез, четвертий шар – яйце, п’ятий шар – яблуко, шостий шар – майонез, сьомий шар – сир, натертий на крупній тертці , восьмий шар – майонез та дев’ятий шар – сир, натертий на дрібній тертці. Більше майонезу не потрібно, сир імітуватиме шар снігу.

За бажання сніжний покрив можна прикрасити гілочкою кропу та кількома ягодами журавлини.

Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальний салат із крабових паличок.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні