Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСтрава з дитинства: таку запіканку нам давали у дитячому садку – готується...

Страва з дитинства: таку запіканку нам давали у дитячому садку – готується вона із звичайних продуктів

Этот материал также доступен на русском языке
Цю запіканку у багатьох областях України називають «Бабка» і готується вона із звичайнісіньких інгредієнтів, зате смак її ні з чим не порівняти, вона ніжна та соковита. Такі запіканки нам давали у дитячому садку, а також раніше готували мами та бабусі. Спробуємо сьогодні приготувати «Бабку».

Інгредієнти:

  • Вермішель – 200 г
  • Молоко – 180 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Сіль – 1 щіпка

Приготування:

  1. Відваріть вермішель, відкиньте її на друшляк, дайте стекти воді. Можна використовувати й ту, що залишилася з учорашньої вечері чи обіду.
  2. В окремому посуді змішайте яйця з цукром, сіллю та молоком, розтопіть вершкове масло і теж додайте. Отриманою сумішшю залийте вермішель і добре перемішайте, щоб усі інгредієнти потоваришували між собою.
  3. Форму для випікання змастіть маслом та викладіть тісто для запіканки.
  4. Поставте форму із запіканкою в духовку, попередньо розігріту до 180°С. Готуйте її приблизно 20-25 хвилин. Все залежить від вашої духовки та розміру форми, в якій ви готуватимете запіканку. Верх запіканки має стати золотим – це головна ознака, що страва готова.
  5. Дістаньте форму із запіканкою з духовки і трохи остудіть, після чого можна насолоджуватися смачною випічкою. Вермішельова запіканка ідеально доповнює чай.

До речі, запіканку можна приготувати не лише з вермішелі, а й домашньої локшини. Також її готують і зі звичайних макаронів, але все ж таки, чим тонші макаронні вироби, тим ніжніше вона виходить.

За смаком до запіканки можна додати яблука, родзинки.

Раніше ми розповідали, як приготувати сирну запіканку без борошна.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні