Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДачаНе гнитиме і не чорнітиме: як зберегти капусту свіжою до весни

Не гнитиме і не чорнітиме: як зберегти капусту свіжою до весни

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня в підвалі або на балконі зберігає хоча б трохи свіжої капусти для голубців, борщу, салатів, тушкування. Хоча багато хто віддає перевагу кислій або маринованій капусті, проте свіжа теж має бути у господарстві.

Часто під час зберігання капуста чорніє, гниє, через що її доводиться викидати, але при правильному зберіганні соковиті качани лежатимуть до весни.

Раніше ми розповідали, як приготувати хрумку квашену капусту.

Важливо, що на зберігання закладаються тільки середньо-пізні або пізні сорти, ранні або середньо-ранні не годяться для цього, вони швидко втрачають свій зовнішній вигляд.

Зберігати капусту можна в холодильнику, підвалі або на балконі. Але ідеальним місцем все ж таки залишається льох або підвал, в якому тримається температура -1 … +1 ℃ і вологість повітря 85-95%.

Відмінні результати дає зберігання у підвішеному вигляді. Капусту прибирають разом з корінцями, залишаючи 2-3 листки, що криють, перевертають догори дном, обв’язують мотузкою біля основи, підвішують у погребі або підвалі ближче до виходу — там, де найхолодніше.

Також кожну голівку можна помістити в авоську та повісити у ній.

Завдяки гарній циркуляції повітря овочі не хворіють та не гниють.

Якщо у вас немає бажання підвішувати капусту, або немає достатньої кількості авосьок, підійде наступний метод.

Для цього з капусти потрібно зняти криюче листя (яке легко відокремлюються) і обернути кожен качан харчовою плівкою і покласти на полицю.

Якщо підвісити качани ніде, зніміть з них листя, що криють, щільно оберніть кожен харчовою плівкою або папером і покладіть на полицю.

Такий спосіб забезпечує теплоізоляцію, захищає плоди від вологи, світла та контакту з іншими овочами.

Нове на сайті